Inloggen

DutchEnglishFrenchGermanNorwegianPolishSpanishSwedish

100% JURIDISCHE VEILIGHEID

Aankoopbegeleiding waarop u kunt vertrouwen!

Dankzij een excellente samenwerking met een meertalige gestor/ advocate gevestigd te Alicante bieden wij onze klanten een 100% juridische veiligheid, zij helpt u door het hele fiscale en administratieve aankoop proces en dit tegen de beste voorwaarden.

Koopadvies

De advocate inventariseert en analyseert alle documentatie met betrekking tot de woning. Is de verkoper wel eigenaar? Is de inschrijving in het kadaster correct? Kloppen de meters? Is alles legaal, de aanbouw, het zwembad? Zijn alle vergunningen en verplichte certificaten aanwezig? Loopt er geen proces bij de gemeente? Rusten er schulden op de woning? Zijn de laatste rekeningen betaald? Op basis van deze juridische en fiscale checks brengt de advocate een koopadvies uit. U krijgt groen, oranje of rood licht. Teken géén koopcontract en doe geen reserveringsbetaling tot u een positief koopadvies hebt!

Het koopcontract

Ervan uitgaande dat u overgaat tot aankoop, stelt de advocate een Spaans koopcontract op dat goed in elkaar steekt dit met een vertaling in uw taal zodat u begrijpt wat u tekent. Alleen zo kunt u uw aanbetaling en overige belangen beschermen.

Overzicht van de kosten koper

De hoogte van de kosten koper op Spaans onroerend goed hangt af van diverse factoren. In een vroeg stadium geeft de advocate u een overzicht van de notariskosten, registerkosten, belastingen en overige kosten die met de aankoop van uw huis in Spanje gemoeid zijn.

Invulling van de praktische voorwaarden

De advocate helpt u ook met alle praktische zaken voorafgaand aan het kopen van uw huis in de regio Alicante of Murcia. Zo vraagt zij een Spaanse bankrekening voor u aan. Ook het verplichte NIE nummer kan door de advocate worden aangevraagd. Mogelijk begeleid zij indien gewenst de aanvraag van een hypotheek. Ook bereid de advocate de cheques en overige bedragen voor die met de aankoop gemoeid gaan.

Naar de notaris

Net zoals in de meeste landen vindt de eigendomsoverdracht van de woning plaats bij de notaris. Echter de rol van de Spaanse notaris is heel anders. Hij controleert slechts summier de inhoud van de escritura (akte). De notaris ontvangt geen gelden op een geblokkeerde rekening om die vervolgens vrij te geven, zoals bij ons. Alles gaat met cheques. U hebt de advocate nodig om uw belangen te behartigen in dit proces, zij kijkt erop toe dat de bedragen correct zijn.

De notaris passeert de akte in het Spaans. Daarom neemt de advocate deze voorafgaand in uw taal met u door en worden eventuele onduidelijkheden opgehelderd. De advocate wordt vermeld in de akte (escritura) als officiële vertaler/ster die garant staat voor de juistheid van de vertaling. Tijdens het ondertekenen van de akte is de advocate steeds mede aanwezig.

Juridische, fiscale en administratieve afwikkeling

Een week tot 10 dagen nadat u de akte hebt getekend, geeft de notaris deze vrij. De advocate haalt de akte op. Zij doet aangifte en betaling van de overdrachtsbelasting en bied de akte aan bij het Registro (Spaans Kadaster). De leges worden dan betaald en na een aantal weken heeft het Registro u als nieuwe eigenaar ingeschreven. Pas dan heeft u een document waarmee u uw eigendom ten opzichte van derden kunt verdedigen. Indien van toepassing wordt er door de advocate de plusvalia tax en de no residente belasting betaald die werd ingehouden op de verkoper. Op die manier weten we zeker dat deze belasting werkelijk wordt afgedragen. Anders komt de Spaanse belastingdienst alsnog bij u claimen!

Ook zet de advocate alle contracten van nutsvoorzieningen zoals water en elektriciteit op uw naam en regelt dat de betalingen automatisch worden afgeschreven van uw bankrekening. U wordt aangemeld als nieuwe eigenaar bij de SUMA (Spaanse belastingdienst) en de gemeente voor de jaarlijkse betalingen van gemeentelijke belastingen. Zo voorkomt u betalingsachterstand en boetes.

Afronding

Een maand of 2-3 na het passeren van de akte verkrijgt u de nieuwe eigendomsakte, facturen en bewijzen van alle betalingen. Dan is de koopbegeleiding afgerond. Dat is ook het moment om te bespreken of u nog nadere diensten wenst. Denk aan de jaarlijks terugkerende belastingaangifte, het aanhouden van een fiscaal adres of het opstellen van een testament te Spanje.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over ons woningaanbod in de Costa Blanca of Costa Cálida? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Compare listings

Vergelijken
Chat