Inloggen

DutchEnglishFrenchGermanNorwegianPolishSpanishSwedish

HYPOTHEKEN EN VERZEKERINGEN

Een hypotheek afsluiten in Spanje

Wilt u een huis kopen in Spanje en wenst u hiervoor een hypotheek af te sluiten? Dan kunt u deze in Spanje afsluiten. Mogelijk zijn er wel enkele verschillen met uw thuisland, wij adviseren onze kandidaat-kopers om de mogelijkheden ook in eigen land te bespreken met hun persoonlijke bankrelatie.

Geen ingewikkelde hypotheekproducten

Spanje kent geen ingewikkelde hypotheekconstructies met beleggingsproducten zoals u deze in veel andere Europese landen tegenkomt. De meest gangbare hypotheek is een eenvoudige Annuïteitenhypotheek, bij deze hypotheekvorm betaalt u iedere maand hetzelfde bedrag bestaande uit zowel rente als kapitaalaflossing.

Maximale hoogte van een hypotheek in Spanje

De algemene regel in Spanje is dat u als niet resident maximaal 70 % van de aankoopprijs (exclusief kosten koper) of van de taxatiewaarde kan lenen, de bank neemt meestal de laagste van de twee, toch hebben wij uit ervaring meerdere malen ondervonden dat dit met sommige banken onderhandelbaar is. Als resident te Spanje en voor een aankoop van uw eerste woning gaan de meeste banken tot 80%.

Maximale looptijd hypotheek in Spanje

De maximale looptijd van een hypotheek in Spanje is 30 jaar, dit hangt echter af van uw leeftijd bij aankoop van de woning. Bent u 50 jaar bij aankoop van de woning, dan zal de maximale looptijd waarschijnlijk nog maar een jaar of 25 zijn. Bij de meeste Spaanse banken geldt namelijk dat u uw hypotheek op 75-jarige leeftijd moet hebben afgelost.

Voorwaarden voor een hypotheek in Spanje

De bank kijkt naar een aantal zaken om te beoordelen of u voor een hypotheek in Spanje in aanmerking komt. De belangrijkste zaken zijn uw inkomen, uw leeftijd en de (taxatie)waarde van de woning. Daarnaast kan uw gezinssamenstelling een rol spelen, maar ook of u resident bent. In Spanje geldt de regel dat maximaal 35% van het netto maandinkomen mag worden gebruikt voor het totaal aan hypotheeklasten in Spanje, hypotheeklasten in uw land, alimentatieverplichtingen en andere leningen.

Verzekeringen in Spanje

Voor al uw verzekeringen werken wij reeds vele jaren samen met een verzekeringskantoor ter plaatse aan de Costa Blanca waar wij voor onze klanten de beste tarieven bekomen, de medewerkers van dit kantoor zijn allen meertalig.

De rol van Topcosta Estates

Wie een huis wil kopen in Spanje, is gebaat bij professionele begeleiding op fiscaal en financieel vlak. Topcosta Estates ziet het als haar taak klanten met financiële vraagstukken in contact te brengen met de juiste adviseur. Wij introduceren u graag bij betrouwbare partijen uit ons netwerk. De meeste partners spreken meerdere talen en zijn volledig op de hoogte van de mogelijkheden in Spanje. Topcosta Estates verstrekt alleen informatie, wij zijn geen hypotheek of verzekeringskantoor maar brengen u vrijblijvend in contact met gespecialiseerde kantoren en bankrelaties.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over ons woningaanbod in de Costa Blanca of Costa Cálida? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Compare listings

Vergelijken
Chat