Inloggen

DutchEnglishFrenchGermanNorwegianPolishSpanishSwedish

COSTA BLANCA NOORD

De Costa Blanca Noord strekt zich uit van Gandia zuidwaarts tot aan de stad Alicante, de meest gekende en populaire plaatsen zijn Denia, Javea, Moraira, Altea, Calpe, Benidorm en enorm in opkomst Finestrat en Polop waar men geniet van prachtige zichten over de Middellandse zee. Het binnenland is gevarieerd met imposante bergketens, prachtige natuurgebieden en uitgestrekte valleien waar sinaasappel-, olijven- en amandelbomen groeien. De kust bevat talloze mooie uitgestrekte zandstranden die worden afgewisseld met schilderachtige baaien.

De mooiste kusten van Spanje

Aan de Costa Blanca Noord zijn de vele jachthavens opvallend aanwezig en deze kustlijn is dan enorm geliefd onder de watersporters, er wordt naar hartenlust gezeild, gesurft en aan paddel surf gedaan, ook duikers raken enthousiast van het glasheldere water en tal van verscholen grotten. Velen beschouwen de Costa Blanca Noord als een van de mooiste kusten van Spanje. Dankzij het milde klimaat, niet te heet in de zomer en niet te koud in de winter is er gedurende het hele jaar door van alles te beleven en heeft het gebied een residentieel karakter met veel permanente vaste bewoning. In tegenstelling tot andere Costa’s sluiten bedrijven en horeca hier niet gedurende de winter periode en verkrijgt men hier geen verlaten gevoel.

Het gezondste gebied ter wereld

Het noorden van de Costa Blanca is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie het gezondste gebied ter wereld. Er is geen industrie, de omringende bergen zorgen voor een microklimaat en de temperaturen zijn er in de winter aangenaam. Een ideale streek dus om de vakantie door te brengen, te overwinteren en… te wonen! De regio beschikt ook over veel gastronomische troeven, Denia staat bekend als de gastronomische nummer primus van de Costa Blanca Noord. Overal langs de kust kan je genieten van typische gerechten met zeevruchten, kraakverse vis bereid met gezonde en heerlijke Spaanse olijfolie. De regio is tevens de bakermat van de paella en de vele overheerlijke rijstgerechten. Het voordeel van de Costa Blanca Noord is dat deze tussen de luchthavens van Valencia in het noorden en die van Alicante in het zuiden ligt en hierop vliegen dagelijks tal van luchtvaartmaatschappijen vanaf de voornaamste luchthavens in België en Nederland.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over ons woningaanbod in de Costa Blanca of Costa Cálida? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

PLAATSEN IN COSTA BLANCA NOORD

Graag presenteren wij een overzicht van de vele mooie plaatsen aan de Costa Blanca Noord waar wij onze klanten een geselecteerd aanbod van woningen aanbieden. Ook zijn wij gespecialiseerd in het bouwen van uw villa in deze regio, op heden hebben wij een ruime keuze uit prachtige bouwpercelen in Javea, Benissa, Denia en Moraira.

Javea

Costa Blanca Noord

Moraira

Costa Blanca Noord

Denia

Costa Blanca Noord

Compare listings

Vergelijken
Chat