Inloggen

DutchEnglishFrenchGermanNorwegianPolishSpanishSwedish

COSTA CÁLIDA

De Costa Cálida is gelegen in de regio Murcia, deze Costa ligt in het zuidoosten aan de Middellandse Zee, gaat in het noorden over in de Costa Blanca en in het zuiden in de Costa de Almería. De Costa Cálida strekt zich uit vanaf El Mojon tot aan het dorp Aguilas, gekende plaatsen zijn San Pedro del Pinatar, Lo Pagan, San Javier, Santiago De La Ribera en de Mar Menor. De regionale hoofdstad is Murcia, die ligt in het binnenland van de deelstaat en zeker de moeite waard om te bezoeken of te gaan schoppen. De deelstaat Murcia kent een kustlijn van ongeveer 250 kilometer lang bestaande uit inhammen en smalle stranden met rotsen. Hier ligt tevens La Manga, dit is een smalle landstrook, doorsneden door enkele kanalen en openingen die de Mar Menor afsluit van de Middellandse Zee.

De warme kust

Het grootste deel van de Costa Cálida ofwel warme kust genoemd is ruiger en daardoor nog niet overspoeld door massa toerisme als bijvoorbeeld de nabijgelegen Costa Blanca. Omdat dit stukje Spanje nog niet overspoeld is door toerisme liggen de huizenprijzen lager dan aan de overige Costa’s. Behalve de vastgoedprijzen zijn ook de prijzen in cafés en restaurants stukje lager dan aan de meer gekende Costa’s. Tevens is er een hoogbouwverbod op de gehele kustregio met uitzondering van La Manga, een dunne landstrook die Mar Menor van de Middellandse Zee scheidt.

Waarom kiezen voor Costa Cálida

Het meest dichtbebouwde gebied bevindt zich rond de Mar Menor en rond de grotere stad Cartagena. De kuststreek van Murcia biedt aan de ene kant onbeschermde stranden met een wilde zee en aan de andere kant smalle inhammen met palmbomen en rustig water, er zijn zandduinen, brede stranden, zoutwater lagunes en wadden. Veel gebieden vallen onder natuurbescherming en door deze regeling word er op veel plaatsen niet gebouwd en kan er niet gebouwd worden in de nabije toekomst, dit uiteraard indien de autoriteiten daar niet anders over beslissen. Voor wie van golfen houdt is de provincie Murcia een paradijs met 13 prachtige golfresorts.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over ons woningaanbod in de Costa Blanca of Costa Cálida? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

PLAATSEN IN COSTA CÁLIDA

Daar deze regio enorm in opkomst is en je voor zeer scherpe prijzen eigenaar kan worden van een schitterende vakantiewoning presenteren wij graag een aanbod van nieuwbouw woningen die gerealiseerd worden door bouwbedrijven die we reeds vele jaren kennen en wij overtuigd zijn van de kwaliteits- prijsverhouding en ligging.

Lo Pagan

Costa Cálida

Santiago de la Ribera

Costa Cálida

Los Alcazares

Costa Cálida

Compare listings

Vergelijken
Chat